Recepte
Saldā kartupeļa pankūkas
Sastāvdaļas:
- 180 g miltu
- 2 ēdamkarotes cepampulvera
- ½ ēdamkarote pārtikas sodas
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote kanēļa
- ¼ ēdamkarote muskatriekstu
- ¼ ēdamkarote ingvera
- 180 ml paniņu
- 2 mazi saldie kartupeļi, apcepti un sablenderēti
- 2 lielas olas
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- Apcepti pekanrieksti
- Kļavu sīrups
Pagatavošana:
- Lielā bļodā kopā samiksē miltus, cepamo pulveri, pārtikas sodu, sāli, kanēli, muskatriekstu un ingveru.
- Atsevišķā bļodā, sajauc kopā paniņas un saldā kartupeļa biezeni, pievieno olas un vaniļu.
- Sajauc abu bļodu saturu kopā un apmaisa ar koka karoti, līdz masa ir viendabīga.
- Izkausē sviestu lielā pannā uz vidējas uguns. Kad sviests ir izkusis, samazina uguni un lej mīklu pannā. Cep pankūkas, līdz tās ir zeltainas.
- Pasniedz saldā kartupeļa pankūkas ar sviestu, apceptiem pekanriekstiem un kļavu sīrupu vai citām piedevām pēc izvēles.