Recepte
Šokolādes saldējums
Visiem vajag kādu labu saldējuma recepti. Šī būs ļoti krēmīgs, šokolādīgs un garšā bagātīgs šokolādes saldējums un pietiks ar vienu saldējuma bumbiņu, lai to izbaudītu.
Sastāvdaļas:
100 g tumšās šokolādes (70%)
300 ml trekna piena (3,5%)
85 g cukura
3 olu dzeltenumi
300 ml putukrējuma
Pagatavošana:
- Sasmalcina šokolādi gabaliņos, liek to katliņā kopā ar pienu.
- Viegli sildot, maisa, līdz izveidojas krēmīga un gluda konsistence, tad noņem no uguns, lai nedaudz atdziest.
- Bļodā sakuļ cukuru un olu dzeltenumus, līdz tie kļūst gaiši un biezi. Iemaisa atdzesētu šokolādes pienu, tad atkal lej atpakaļ katliņā.
- Pagatavo olu krēmu uz nelielas uguns, visu laiku maisot, līdz sabiezē un ir vijīga konsistence. Neļauj maisījumam vārīties, vai saiet kunkuļos.
- Lej traukā un, laiku pa laikam apmaisot, atstāj atdzist.
- Kad krējums ir atdzisis, sakuļ mīkstās putās un liek saldējuma mašīnā, kur gatavo pēc norādēm.
- Ja nav saldējuma mašīnas, pārlej saldējumu aukstā traukā, kur tas tiks saldēts. Liek saldētavā aptuveni 20 minūtes. Kad ap trauka maliņām saldējums sāk sastingt, apmaisa ar karoti. Svarīgi – saldējumu nepieciešams viegli samaisīt, ne pārkult! Kad tas paveikts, trauku ar saldējumu atkal liek saldētavā. Pēc aptuveni 30 minūtēm saldējumu atkal izņem to un apmaisa. Šo procesu var atkārtot 4-5 reizes, vai līdz kamēr šokolādes saldējums ir vijīgs un krēmīgs.