Recepte
Sastāvdaļas :
- 1 spinātu paka
- 140 g miltu
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2 olas
- 240 ml piena
- 110 g sviesta
- 1 sīpols, sagriezts
- 1 paka mocarellas siera
Sagatavošanas laiks : 20 min Gatavošanas laiks : 35 min Gatavs : 55 min
Gatavošana :
- Uzsilda krāsni līdz 190°C, uz pannas liek pīrāga formu, to nedaudz ieziež ar sviestu vai eļļu.
- Spinātus liek Katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai tas nosegtu visas lapas. Vāra kamēr sāk burbuļot. Tad samazina uguni un silda līdz spināti ir mīksti, aptuveni 3 minūtes. Noņem no uguns, nolej lieko ūdeni, liek malā.
- Lielā bļodā liek miltus, sāli un cepamo pulveri. Pievieno olas, pienu un sviestu. Tad pievieno spinātus, sīpolus un mocarellas sieru.
- Masu lej formā. Cep aptuveni 30-35 minūtes.
- Pirms pasniegšanas atdzesē.
Uzturvērtība vienā porcijā :
92 kalorijas, 6 g tauku, 5,6 g ogļhidrātu, 4,1 g proteīna, 1 g cukurs, 32 mg holesterīns, 216 mg nātrijs.