Recepte
Sastāvdaļas :
- 800 g svaigu, sagrieztu tomātu
- 1 sagriezts sīpols
- krustnagliņas
- 500 ml vistas buljona
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 tējkarote sāls
- 2 tējkarotes cukura
Sagatavošanas laiks : 5 min Gatavošanas laiks : 30 min Gatavs : 35 min
Gatavošana :
- Katlā uz vidēji lielas uguns silda tomātus, sīpolu, krustnagliņas un vistas buljonu.
- Kad masa sāk burbuļot un vārīties, to silda vēl 20 minūtes.
- Masu noņem no uguns un liek pārtikas dzirnaviņās, izmaļ un liek lielā bļodā.
- Katlā izkausē sviestu, pievieno miltus. Silda, kamēr masa ir brūngana.
- Pakāpeniski sviesta masai pievieno tomātu maisījumu, lai neveidotos kunkuļi.
- Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.
Uzturvērtība vienā porcijā :
80 kalorijas, 4,3 g tauku, 9,4 g ogļhidrātu, 1,8 g proteīna, 5 g cukurs, 12 mg holesterīns, 743 mg nātrijs.