Recepte
Atvēli laiku šajās brīvdienās, lai pagatavotu šo tradicionālo itāļu virtuves klasiku – lazanju. Garšos visiem!
12 porcijas
Pagatavošanas laiks: 2 stundas 30 minūtes
Sarežģītība: vidēji
Sastāvdaļas:
- 650 g maltas liellopu gaļas
- 250 g itāļu desiņu
- 1 liels sīpols, sasmalcināts
- 2 – 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 ēdamkarote kaltētu pētersīļu
- 1 ēdamkarote kaltēta oregano
- 1 ēdamkarote kaltēta bazilika
- 2 bundžiņas tomātu savā sulā
- 150 g tomātu pastas
- 650 g mājas siera vai rikotas siera
- ½ glāzes sarīvēta parmezāna siera
- 500 g mocarellas siera
- 2 olas, sakultas
- 2 ēdamkarotes svaigu pētersīļu
- 12 – 15 lazanjas makaronu plāksnes
Pagatavošana:
- Apcep malto gaļu, desiņas, sīpolus un ķiplokus.
- Pievieno sāli, piparus, kaltētos pētersīļus, baziliku, sagrieztus tomātus un to sulu, un tomātu pastu. Visu labi samaisa.
- Pannai uzliek vāku un sautē 1 stundu.
- Pagatavo lazanjas makaronus, sekojot norādījumiem uz to iepakojuma.
- Ietauko cepamo trauku.
- Bļodā samaisa mājas vai rikotas sieru, olas, svaigus pētersīļus, parmezāna sieru un pusi no mocarellas siera.
- Cepamajā traukā liek lazanjas plāksnes, gaļas mērci un siera maisījumu; atkārto visas kārtas.
- Pa virsu liek vēl vienu lazanjas makaronu kārtu, pārkaisa ar atlikušo mocarellas sieru.
- Liek cepeškrāsnī uz 40 – 60 minūtēm 190° temperatūrā.
- Atstāj lazanju atvērtā cepeškrāsnī vēl 15 – 20 minūtes, pirms to sagriezt un pasniegt.