Recepte
Vienkāršs mājas gatavots ķiršu ievārījums. Lieliski piemērots kūkām vai arī uzklāt uz svaigas ceptas maizes, kā arī lieliska dāvana ģimenei un draugiem.
Sagatavošana: 25 min
Gatavošana: 50 min
Porcijas: 4x 150g burkas
Sastāvdaļas:
- 2 kg ķiršu bez kauliņiem, ½ rupji sagriezti, ½ pārgriezti uz pusēm
- 1,2 kg ievārījuma cukurs (ar pievienoto pektīnu)
- 2 citroni, izspiesta sula
Pagatavošana:
- Ievietojiet divas apakštasītes saldētavā, lai vēlāk pārbaudītu ievārījumu. Ievietojiet ķiršus, cukuru un citronu sulu lielā, biezā katliņā un vāriet uz vidēji lielas uguns 35–50 minūtes, bieži maisot, līdz tie kļūst biezi un spīdīgi.
- Pēc 35 minūtēm ielieciet nedaudz ievārījuma vienā no atdzesētām apakštasītēm. Atstājiet uz 1 minūti, iespiediet ar pirksta galu ievārījumā kas atrodās apaksštasītē. Ja jūs apmierina ievārijuma blīvums, tad būs gatavs. Ja tomēr neapmierina ievārījuma blīvums, tad turpina varīt ievārījumu vēl 10 minūtes un tad vēlreiz testē uz otras apakštasītes.
- Ievārījumu lej sterilizētās burkās un aizvāko. Neatvērts (uzglabājot tumšā, vēsā vietā) uzglabāsies sešus mēnešus vai trīs mēnešus, ja tiek atvērts un glabāts ledusskapī.