Recepte
Sastāvdaļas:
- 1,6 kg vista
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 2 burkāni
- 2 selerijas kāti
- 1 ķiploka galviņa
- olīveļļa
- 1 citrons
- 1 buntīte jauktu svaigu zaļumu, piemēram, timiāns, rozmarīns
- jūras sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Izņem vistu no ledusskapja 30 minūtes pirms gatavošanas, lai ļautu tai sasilt līdz istabas temperatūrai.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.
3. Nomazgā un rupji sagriež dārzeņus – nav nepieciešams tos mizot. Sadala ķiploku daiviņās, atstājot tās nemizotas.
4. Visus dārzeņus, ķiplokus un garšaugus liek uz cepamās pannas un aplej ar eļļu.
5. Apslaka vistu ar eļļu un apkaista ar jūras sāli un melnajiem pipariem, pēc tam visu ieberzē. Liek vistu virs dārzeņiem.
6. Citronu ar asu nazi viscaur sadursta. Zaļumu buntīti un citronu liek iekšā vistā.
7. Samazina krāsns temperatūru uz 200 grādiem un iek iekšā pannu. Cep 1 h 20 minūtes.
8. Kad vistas cepetis cepjas un laiks ir pusē, apskata vai dārzeņi nav sausi, ja nepieciešams, apslaksta ar ūdeni.
9. Kad vistas cepetis ir izcepies, izņem pannu no krāsns un pārliek vistu uz dēļa, lai tā “atpūstos”, apmēram 15 minūtes. Vistas cepetis ir gatavs, pasniedz!