Recepte
Vistas zupa
Tīra, vienkārša un klasiska vistas zupa. Vistas zupa ir viena no iecienītākajām zupām gan bērnu, gan pieaugušo ēdāju vidū. Lieliska un veselīga ideja vieglām pusdienām vai vakariņām.
Sastāvdaļas:
55 g sviesta
2 sīpoli, nomizoti, sagriezti
2 selerijas kāti, smalki sagriezti
2 burkāni, nomizoti, smalki sagriezti kubiņos
25 g kviešu miltu
1,2 l vistas buljona
450 g vārītas vistas gaļa, nomizota, kājas atstāj ar kaulu, pārējais saplucināts gabalos
1 ēd.k. sasmalcinātu svaigu pētersīļu
sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Lielā katlā izkausē sviestu uz vidējas uguns un viegli apcep sīpolus, selerijas un burkānus, līdz tie sāk palikt mīksti.
2. Iemaisa miltus un vāra 2 minūtes. Pievieno vistas buljonu un maisījumu uzvāra, ik pa laikam apmaisot. Pieber sāli, piparus, pēc tam samazina uguni, un turpina sautēt apmēram 10 minūtes vai līdz dārzeņi ir mīksti.
3. Pievieno vārītu vistu un vāra, līdz vistas zupa ir uzkarsēta. Noregulē garšvielu daudzumu, iemaisa pētersīļus un pasniedz.